Thursday, December 17, 2015

Telefon Ákos

Sosem szerettem Ákost. Ez a stílus idegesít. Az úgynevezett mély mondanivalós énekes-dalszerzős kategória idegen számomra, nekem ez giccs. Az egyetlen viszonylat, melyben elviselem ezt az a latin-amerikai, de ott se ez a kedvencem.

Most viszont szimpatikus lett Ákos, mert ki merte mondani a saját álláspontját, bátran, a nap erőseivel szemben. Ezért le a kalappal. Hozzáteszem: szerintem eltúlozta a mondandóját, nem is tudok vele egyetérteni ebben az alakban.

Az meg, hogy a Magyar Telekom szerződést bontott vele, az teljesen lényegtelen. Jól ismerem a nagy cégek politikáját ilyen ügyekben. A nagy cég egyetlen szempontja ilyen ügyekben az üzletmenet elősegítése. Ehhez a legbiztosabb a nap erőseihez, konkrét esetben a liberális véleménydiktátorokhoz igazodni, ebben van ugyanis a legkisebb veszély.

Tévednek mind a liberók, mind a fideszesek, hogy azt gondolják, a Magyar Telekom valamiféle eszmei-ideológiai alapon döntött. Nem igaz. A cégvezetőség egyszerűen kiszámolta: potenciálisan nagyobb kárt tud okozna a cégnek a hiszteroliberálisok bojkottja, mint a jóval gyengébb fideszes Ákos-rajongók neheztelése. Ennyi az egész.

A megoldásra ismét Antall híres mondása ad kulcsot: fideszes Ákos-rajongók, legyetek szívesek fontosabb tényező lenni a hiszteroliberálisoknál, s akkor legközelebb az óriásszponzor is a ti érdekeiteket fogja előnyben részesíteni.

8 comments:

 1. Érdekes egybeesés volt, hogy a bejegyzés olvasása közben egymás alatt 3 Telekom reklám is volt ezen az oldalon.

  Egyébként szerintem így járt rosszabbul a telefontársaság, tömegesen állnak el mellőlük, ha nem azonnal, a hűségszerződés lejárta után, legalábbis a szándéknyilatkozatok alapján, amikkel találkoztam, és én is fontolgatom, mert engem is kiakasztott ez a keresztyén értékrendet támadó magatartásuk. Ha találok jobbat, akkor váltok.

  Amúgy nem lett volna jelentősége, ha nem avatkozik ebbe bele a Telekom és marad szponzor a koncertjén, nem vert volna nagy port fel abban az esetben - szerintem, így viszont egy skatulyába került évekre egy rétegnél átlépve a tolerálható küszöböt.

  ReplyDelete
 2. 1 hetes Telekom árfolyam, jól látszik a zuhanás
  http://profitline.hu/befektetes-tozsde/reszveny/reszveny-mtelekom/chart/7

  ReplyDelete
 3. Mi volt a keresztyén értékrendet támadó magatartás?

  ReplyDelete
 4. Ezzel a blogbejegyzéssel válaszolnék, persze lehet az értelmezéseket csűrni, csavarni.
  http://divinity.szabadosadam.hu/?p=14778

  ReplyDelete
 5. Feministák, riadó! Még az Ákosénál is durvább szavak következnek
  http://valasz.hu/itthon/feministak-riado-meg-az-akosenal-is-durvabb-szavak-kovetkeznek-116639

  ReplyDelete
 6. Ja értem, szerintetek a Telecom nem állt ki a diszkrimináció mellett, vagyis diszkriminálta a diszkriminátort. Ez pedig ellentétes a keresztény értékekkel. Mondj még ilyen keresztény értékeket, csak hogy biztosan távol tartsam magam tőlük.

  ReplyDelete
 7. Demjén Rózsi bevédte Ákost
  "Semmi kivetnivalót nem találtam abban, amit Ákos mondott, szerintem, finoman is fogalmazott, csak az zavart, amit utána a fejére kapott. Ezt az egészet felfújták, mert valakiknek nem tetszett”
  http://www.atv.hu/belfold/20151229-demjen-rozsi-bevedte-akost

  ReplyDelete