Saturday, July 11, 2015

A Homokos Gyík

Azaz a 20 leg gyakrabban feltett kérdés a homoszexualizmussal kapcsolatban. 

E rövid tájékoztatóban igyekeztük összegyűjteni a legfőbb, leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket a homofób, keresztény hívők szoktak kapni különböző vitákban.

1.


K: Hogyan lenne a homoszexuális természetellenes, ha egyszer előfordul a természetben, állatoknál is?

V: A rák is előfordul állatoknál, tehát a rák sem természetellenes? A „természetellenes” nem azt jelenti, hogy valami a természetben nem fordul elő, hanem azt, hogy ellenkezik a normális, természetes állapottal.

2.


K: A „fóbia” azt jelenti görögül, hogy „félelem”, miért féltek a homoszexuálisoktól?

V: Nem félünk. A „fóbia” szó eredeti jelentése valóban „félelem”, de a szónak mára a jelentése szélesebb, jellemző jelentése „elutasítás”. Érdemes észrevenni: a homoklobbi sem „félelem” értelemben használja a szót, hanem „gyűlölet” értelemben, a homoklobbi szóhasználatában a „homofób” jelentése „homokosokat gyűlölő”.

3.


K: A „homofóbia” azt jelenti „embergyűlölő”, miért gyűlölitek az embereket?

V: Nem gyűlölünk senkit. S a „homofóbia” szóban a „homo” rész nem latinul van, így nem „ember” a jelentése”. A „homo” tag a görög „homosz” (azonos) szóból ered.

4.


K: A Biblia valóban elítéli a homoszexualitást, de a disznóhúsevést és a különböző anyagú ruhák viselését is, s még sok mást. Miért nem tartjátok be az összes bibliai parancsolatot?

V: A Bibliának egyes parancsolatai hatályukat vesztették Jézussal, míg a homoszexualizmus tilalma maradt.

5.


K: Csak az Ószövetség tiltja a homoszexualizmust, azaz ez csak a zsidókra vonatkozik. Ti mint keresztények miért fogadtok szót egy zsidó parancsolatnak?

V: A Biblia nem tartalmazza Isten teljes tanítását, azaz nem érv, hogy mi van benne a Bibliában. Viszont pont a homoszexualitás tilalma benne van az Újszövetségben is, lásd Rómaiak I. fejezet.

6.


K: Jézus senkit sem ítélt el.

V: Mi se ítélünk el senkit. Viszont a bűnt elítéljük, ugyanúgy, ahogy ezt Jézus is tette.

7.


K: Jézus megbocsátást hirdetett, ti meg gyűlölködtök.

V: Megbocsátani csak annak lehet, aki bűnbocsánatot tart. Jézus sem bocsátott meg azoknak, akik nem ismerték fel bűneiket. A bűn elítélése nem gyűlölködés, hanem éppen ellenkezőleg: emberbaráti cselekedet.

8.


K: Isten elfogad mindenkit, a homoszexuálisokat is. Ti miért nem teszitek ezt?

V: Mi is elfogadunk mindenkit: gyilkost, homokost, pedofilt, szadistát, bármilyen más bűnöst. A bűnüket viszont elutasítjuk, ugyanúgy ahogy Isten.

9.


K: A homoszexuálisok eleve így születnek, nem tehetnek róla, hogy ilyenek.

V: A pedofilek, a pirománok, a szadisták is így születnek, azaz ez nem érv.

10.


K: Az orvostudomány a 70-es évek óta már nem tekinti betegségnek a homoszexualitást.

V: Egy emberi tudomány nem írhatja felül Istent.

11.


K: Isten megbocsátott a parázna nőnek a Bibliában. Azaz a homoszexuálisnak is megbocsát.

V: Mit mondott Isten a paráznának? „Menj és ne vétkezz többet”, azaz a bűnösnek megbocsátott, de felhívta, hogy ne folytassa a bűnözést. Isten a bűnösnek megbocsát, de a bűnnek soha.

12.


K: Miért avatkozzon bele az állam emberek magánügyébe?

V: Az állam eleve azért van, hogy beleavatkozzon emberek magánügyeibe. Ez minden társadalom alapja. Az ellenkező lehetőség az anarchia.

13.


K: Sok társadalomban, pl. az ókori görögöknél a homoszexualitás teljesen természetes dolognak számított.

V: Az ókori görögöknél a pedofília is annak számított.

14.


K: Az egyházak csináljanak, amit akarnak, nyugodtan diszkrimináljanak, de az állam adja meg a házasság lehetőséget két felnőtt embernek, azok nemétől függetlenül!

V: Miért csak két embernek, miért nem háromnak, ötnek vagy tíznek? Miért ne nevezhetne ezen az alapon bárki bármit házasságnak?

15.


K: Ti bűntelen vagytok? Ha nem, akkor miért beszéltek mások bűne ellen? Isten azt mondta, nézd a gerendát saját magadban, ne a szálkát másokban!

V: Nem vagyunk bűntelenek, ezért nem is ítélünk el semmit. Viszont a bűn felismerésére és megnevezése nem jelenti azt, hogy magunkat bűntelennek gondolnánk.

16.


K: A házasság magánügy, miért ne házasodhatna két egynemű? Ez nem érintené az ellenkező nemű házaspárok jogait.

V: A házasság nem magánügy, hanem egy társadalmi intézmény. Egy társadalmi intézmény tartalma pedig nem magánügy.

17.


K: Ha a homoszexuálisok nem házasodhatnak, az emberi jogaik korlátozása.

V: A házasság nem emberi jog, hanem egy társadalmi intézmény, melynek keretei a társadalmi konszenzustól függnek.

18.


K: Mindenkinek joga van a boldogsághoz!

V: A boldogság nem egy mindent lesöprő, elsődleges alapjog. A mutogatós bácsi attól lesz boldog, hogy mutogatja magát, senkit sem károsít ezzel, mégis az állam elveszi tőle "boldogságát".

19.


K: Az EU megköveteli a homoszexuálisok egyenlőségét.

V: Az EU megköveteli minden ember egyenlőségét, de ebből nem következik, hogy külön homoszexuális jogoknak kellene lenniük, ezt az EU nem követeli meg.

20.


K: A homoszexuális házasság tilalma pont ugyanaz, mint hogy korábban a nőknek nem volt szvazati joguk!

V: A szavazati jog nem egy természetes jog, sok társadalomban senkinek se volt szavazati jog, azaz ez egy politikafüggő valami. Ezzel szemben a család fogalma természetes fogalom, mely már az ősközösségben is létezett.

 

8 comments:

 1. Már csak az a kérdés maradt, hogy neked mégis mi közöd van mások magánéletéhez. A meleg párkapcsolat két ember közös beleegyezése alapján jön létre, neked és az államnak semmi beleszolasa nincs. Annyi a dolgod hogy egy évben egyszer elkerüld az Andrássyt, ez Bulgáriából viszonylag könnyen megy. Te többet foglalkozol a melegekkel mint ők maguk, ez minimum latens homoszexualitasra utal...

  ReplyDelete
 2. S neked mi közöd van ahhoz, hogy én mit írok. Ne olvasd, s kész.

  ReplyDelete
 3. Én nem a maganeletedben vájkálok, hanem "szemfelnyito, melyelemzo és tájékoztató" médiát olvasok.

  ReplyDelete
 4. Én sem a magánéletben, hanem egy társadalmi kérdést elemzek.

  ReplyDelete
 5. Én itt semmiféle elemzést nem látok. Csak a jól összerakott keresztény homofób propagandát, amivel meg szeretnétek győzni az embereket, hogy csak a ti életviteletek lehet elfogadható.

  ReplyDelete
 6. Az állam most sem szól bele egy meleg kapcsolatba és valóban semmi köze hozzá. De akkor meg kár elvárni, hogy a melegek kapcsolatát házasságként ismerjék el illetve gyereket fogadhassanak örökbe.

  ReplyDelete
 7. jó a cikk, amúgy remélem hasonló kérdezz-felelek fog az örökbefogadással kapcsolatban születni :)

  ReplyDelete